The nr.1 dogs website: dog breeds, international news, many dog breeders and thousands of pictures.
INFO Member section:   LOG IN OPTIONS LOG OUT & WHO IS WHO
Name : van de Vergulde Draakjes
Country : Netherlands
: www.verguldedraakjes.nl
  

Available languages :   

De schapendoes
No picture

De Schapendoes is een lieve, vrolijke kindvriendelijke en soms een eigenwijze hond. Toch heeft een Schapendoes een consequente hand van opvoeden nodig, want door zijn slimheid kan hij zo een loopje met zijn baasje nemen. Een Schapendoes heeft regelmatig een goede kam beurt nodig om zijn vacht klit vrij te houden. Als u daar mee begint van pup af aan dan weet de hond niet beter en zal dat geen probleem gaan geven. Ook heeft een Schapendoes voldoende beweging nodig. Als u twijfelt of hij genoeg beweging heeft gehad, dan komt u daar snel genoeg achter in huis, want dan zet hij de beweging rustig voort in de woonkamer. Door zijn lenige en lichte bouw kan een Schapendoes heel gemakkelijk over en onder takken door rennen.

Een Schapendoes is een vriend voor het leven die ook graag in de weg ligt en het liefst boven op je voeten. Het zijn dan wel Herdershondjes maar ook echte gezelschapsdieren. Zijn dit kenmerken die u aanspreken dan is een Schapendoes de geschikte hond voor u!


name: Jacqueline Verkaik
address: Vergulde Draakstraat 5
1335 WL Almere
The Netherlands
NETHERLANDS
tel: +31365354044
fax:
e-mail: jacquelineverkaik@hotmail.com
web site: www.verguldedraakjes.nl


Currently, we have:
DOGS:   1      2   
PUPPIES:   1   
Dog 1
Name : Izzy les Ours Gentils
Father : Raider De La Hume Des Dombes
Mother : Utah Brune de Forlhand
Gender : Bitch
No picture Izzy is een geweldige hond.Als roepnaam Sophie
Van haar hebben we al enkele fantastische pups mogen krijgen.
Ze heeft een heel stabiel karakter, is een echte knuffel en houd van een flinke wandeling.Op dit moment hebben we een nestje van haar en Jazzriver of The Gentle Bears.
Allemaal heel lieve,gezonde mooie bruin/bonte en bruin/witte jongens.Een probleemloos nest.zie nesten. Helaas hebben we haar moeten laten steriliseren.Groetjes, De draakjes en Family.
Dog 2
Name : Jill
Father : Dibbus of the Gentle Bears
Mother : Izzy les Ours Gentils
Gender : Bitch
No picture Jill is een te gekke dochter van Sophie en Dibbus.Een heel echte Schapendoes in blaf en daad.
Een wandeling kan je beter niet vergeten want dan gaat madammeke in huis gewoon verder dollen.Ze is tevens een echte knuffel.Ook van Jill hebben we al een heel mooi nest gehad en hopelijk krijgen we in de nabije toekomst nog zo'n kist vol ukken van haar.Jill is alles wat je van een Schapendoes mag verwachten, mooi, lief gezond en heel sociaal.
Groetjes De draakjes en Family.
Nest 1
Date : 23/12/2013
Father : Jazzriver of The Gentle Bears
Mother : Izzy les Ours Gentils
Males : 6
Females : 0
No picture Maandag 23 december 2013 heeft Izzy les Ours Gentils (Sophie) 6 prachtige mannen op de wereld gezet. Geheel vanzelf ging het niet, maar dankzij de geweldige hulp van Tissy en Iman van The Gentle Bears en dierenartsen Pascal en Ann is alles goed gekomen. Moeders en kids maken het beide goed.
Inmiddels zijn de jongens al wat groter gegroeid en enkele zoeken nog een fijn huisje om de rest van hun leven te blijven.Groetjes De draakjes en Family.

Thank you for your visit.


Nederlands Francais